Om Seniorbolaget

Seniorbolaget såg dagens ljus våren 2008. Allt startade på Tjörn, norr om Göteborg. Första distriktet var Stenungssund, Tjörn och Orust. Från början sökte vi arbetsvilliga pensionärer som ville arbeta med hantverk, trädgård och städ. I början blev det mest privattjänster men under årens lopp har vi mer och mer förädlat våra olika affärsområden. Idag finns vi i över 120 kommuner runt omkring i landet, fördelade på 12 regioner runt om i Sverige.

En landsomfattande organisationsutveckling är under implementering och går ut på att vi skall bemanna varje län så att alla medborgare i Sverige skall kunna köpa tjänster från Seniorbolaget. I varje län anställs en regionchef som har ansvaret för att identifiera och bemanna Produktionsområden som geografiskt täcker hela regionen. Varje produktionsområde får en produktionschef som blir den operativt ansvarige personen i det avgränsade området. Det är produktionschefen som anställer seniorer med erforderliga kompetenser. Sedan 2012 drivs de olika affärsområdena i två separata aktiebolag.

  • Seniorbolaget i Sverige AB har hand om privat- och företagsmarknaden.
  • Seniorbolaget Omsorg AB som tillhandahåller kommunal hemtjänst genom upphandlingen enligt LOV (Lagen Om Valfrihetssystem).

 

Juniorbolaget
I maj 2013 startade vi Juniorbolaget som tillhandahåller alla tjänster vi erbjuder på marknaden fast med ungdomar (18-29 år) i stället för pensionärer som arbetskraft. Seniorbolaget och Juniorbolaget samarbetar även mycket med varandra då juniorer är med rutinerade seniorer ute på jobb. Vi får på så sätt en bra mix av ung energi och rutinerad arbetskraft. Vi ser också möjligheten att kunna hjälpa ungdomar ut på arbetsmarknaden till en mer varaktig livssituation.

Henrik Bergeld, vd och ägare