Seniorbolaget tar hand om din renovering

Många av våra seniorer har arbetat som hantverkare i ett helt yrkesliv. Tex som snickare, rörläggare, grovarbetare eller montörer. Efter så många år och med så mycket rutin får man inte bara en stor, utan också en bred kunskap.

Det gör att våra seniorer är allsidiga och klarar av lite av varje. Vanliga uppdrag är att byta takpannor, laga staket, bygga altan, slipa golv eller renovera fönster. I de fall vi saknar egen kompetens hyr vi gärna in personal från specialfirmor eller att vi lägger ut ett komplett arbetsmoment till annan firma, utan extra påslag, t.ex vid slipning av golv som kräver extra försiktighet och yrkesvana. Saknar vi egen el-behörighet i produktionsområdet så lägger vi ut detta jobb hos en el-firma med direktfakturering till kund.

Vid utvändig renovering kräver Arbetsmiljöverket att vid en arbetshöjd på minst 2 meter skall någon typ av plattform eller arbetsställning användas. Markens beskaffenhet och arbetets omfattning avgör om ställning skall byggas eller om sky-lift kan användas. Att bygga en ställning för att komma åt en hel vägg är en kostsam historia och stort ansvar åvilar den som monterar ställningen. Seniorbolaget brukar rekommendera en pålitlig ställnings-uthyrare och-byggare som direkt-fakturerar kund.