Satsning på barnpassning

Satsning på barnpassning 2017

Lisbeth Lindau Seniorbolaget.

Lisbeth Lindau, ansvarig för tjänsten barnpassning i Skåne.

Seniorbolaget kommer under 2017 satsa på och börja marknadsföra RUT-tjänsten barnpassning. Den första satsningen kommer att göras i Skåne under ansvar av Lisbeth Lindau som själv är utbildad barnskötare och har över 15-års erfarenhet av arbete med människor och barn.

Vi ställde några frågor till Lisbeth:

Är barnpassning något som efterfrågas på marknaden?
– Ja, idag flyttar många längre ifrån sina föräldrar och det finns ingen naturlig barnvakt åt barnen, säger Lisbeth och menar att efterfrågan på barnpassare ökar.

Vad krävs för att arbeta som barnpassare?
– Seniorbolaget söker personer som vill arbeta som personlig barnvakt. Vi söker folk med erfarenhet som har den rätta inställningen och intresset för att passa som personlig barnvakt. Det viktigaste är att vi som arbetar har den kompetens och intresset som kunden/ familjen efterfrågar och att personkemin mellan er stämmer.
– Jag vet att många före detta lärare och förskolelärare inte har energi att gå tillbaka till skolan och ta hand om 30 barn/klass men har gärna ett eller ett par barn som man passar regelbundet.

Hur ska ni gå till väga?
– Vi kommer att börja starta upp i Helsingborg med omnejd. Det är viktigt att vi syns på rätt ställen, både vad gäller att hitta personal och kunder.

Hur vill du att kunderna ska uppleva Seniorbolagets barnpassning?
– Stadigvarande med en vision om tillväxt, som ger en trygghet att vi kommer att finnas där för deras behov. Att barnpassarna har ett varmt intresse och är ödmjuka inför arbetsuppgifterna kring barnen och de har med sig en erfarenhet så att de kan ana sig till ett bra och roligt förhållningssätt.
– Vi hoppas att kunderna ska se möjligheten att ge sina barn en Bonusmormor som finns där och tar hand om barnen när föräldrarna inte kan närvara, avslutar Lisbeth Lindau.