Så använder vi Krympslang från KACAB

Seniorbolaget jobbar med

Krympslang från krympslang.se

Som många förstår så är det viktigt att få bra kvalitet till ett bra pris, därför så har vi startat ett samarbete med KACAB. De är experter på krympslang och det är lätt för oss att rekommendera företaget.

KACAB grundades 1993 och är specialist på försäljning av elunderhållsmaterial, framförallt krympslang, buntband och skarvhylsor, de är idag ett av Sveriges mest kompletta företag i branschen. KACAB erbjuder marknadens bredaste och bästa produktsortiment av krympslang, formgods, skyddsslang och buntband.

Krympslang
KACABs slang är tillgänglig i en stor mängd material som är utvecklade för att operera i temperaturer mellan -75°C och +260°C i konstant arbetstemperatur. Slangarna kan vara tunn-, medium- eller tjockväggiga och levereras med eller utan limmad insida.
Alla standard krympslangar är flammhämmande eller självslocknande. De har en krympförmåga från 2:1 och upp till 6:1 och kan levereras i en mängd olika färger och storlekar (0.6 mm – 1500 mm). KACABs slangar varierar från ekonomiska, till högteknologiska, och är godkända enligt UL224/CSA och specificerade med en mängd olika MIL normer.
Alla produkter möter eller överträffar samtliga godkännanden/miljökrav som t ex RoHS, och där det är tillämpligt, UL, Mil, ASTM, VDE och Cenelec HD623 (för “LV joints kits”).

Vad är krympslang?
Krympslang är en typ av isoleringsmaterial som vanligtvis tillverkas av polyolefin eller liknande material. Varpå den är utformad för att krympa när den värms upp, vanligtvis med en värmepistol eller annan värmeapparat. När den värms krymper den och formar sig tätt runt den yta den appliceras på, vilket skapar en skyddande och isolerande täckning.

Välj rätt krympslangatt tänka på
Inledningsvis att tänka på för användning av krympslang, valet av slang påverkas av applikationens förutsättningar. Omgivningens temperatur, önskad krympgrad och om krympslangen ska vara limbestruken eller inte är några frågeställningar som sammantaget påverkar valet av krympslang.


Frågor man bör ställa som hjälper dig vid användning av krympslang

Finns det särskilda krav?
Det kan finnas krav t ex hög temperatur, kemisk motståndskraft annat godkännande/certifikat eller enligt märkning.

Ska krympslangen vara med eller utan lim?
Limbestruken slang har ett lager med smältlim på insidan som fyller två funktioner. Att skapa en fuktbarriär och ett bättre grepp mellan kabel och slang. Limbelagda slangar kallas likaså ofta för dual wall. 

Vilken diameter och krympgrad (krympförmåga) behöver man?
Bör väljas så att krympning sker med minst 20% och max 80%. Krympgraden talar om hur mycket krympslangen krymper. Exempel på krympgrad 3:1 med en okrympt diameter av 45 mm krymper ner till 15 mm. Viss krympning kommer även ske på längden.

Vilken väggtjocklek behövs alltså?
Närmare bestämt det finns tunn-/mellan-/tjockväggad slang. Slangens väggtjocklek är alltid definierad vid maximal krympning. Det innebär att den alltid är tunnare innan installation. En tunnväggad slang är mer flexibel, kan levereras på rulle och går snabbare att krympa. En tjockväggad slang isolerar bättre och ger därefter ett bättre mekaniskt skydd mot nötning. 

Tapet Seniorboalget
KACAB har ett stort lager

Brett sortiment av Krympslang